BABYTAAL


Pasgeboren baby's maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een heel specifieke betekenis.

Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken.

Het zijn de eerste pogingen tot communicatie van de baby. De geluidjes zijn hoorbaar nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je kunt reageren. De baby hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor de baby en ook voor de ouders. Na een maand of drie, vier doven de reflexen -en daarmee de geluiden- langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van de baby.


De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om de baby weer gerust te stellen. Je kunt de methode leren door een Cursus Dunstan Babytaal te doen, door de Dunstan Babytaal DVD te bestuderen en door te oefenen in het herkennen van de geluiden met de Babytaal App.

Ook zijn er steeds meer kraamverzorgenden gecertificeerd in Dunstan Babytaal. Zo hebben ouders in de eerste dagen ondersteuning in het herkennen van de Babytaalgeluiden bij hun eigen baby.Kicomm

Kind en Communicatie

Kamer van Koophandel nr 63371162

Kwaliteitsregister Paramedici nr 19905600891


Maart 2016 - 2018

Meer informatie over Babytaal 

Kijk op de site van Babytaal Nederland

Babytaal bij prematuren

Er wordt onderzoek gedaan naar Babytaal (bij prematuur geboren baby's) aan de Hanzehogeschool Groningen, onder het lectoraat Kind, Taal en Ontwikkeling.

Nieuws

Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een e-learning Babytaal.


Activiteiten